jueves, 10 de mayo de 2012

 El sistema endocrí es el segon sistema encarregat de la comunicació en el cos. 

 El sistema nerviós coordina les activitats de l'organisme, utilitzant  impulsos elèctrics i senyals químics, mentres el sistema endocrí o fa exclusivament per mitjà de substàncies (hormones), aquestes són de secreció interna.

 Encara que mol poques voltes pensem en el sistema endocrí, este influeix sobre casi totes les cèl·lules, òrgans i funcions de l'organisme. El sistema endocrí es fundamental per a regular l'estat d'ànim, el creixement i el desarroll, el funcionament dels diferents teixits i el metabolisme, així com la funció sexual i els processos reproductors.
 Generalment el sistema endocrí s'encarrega de processos corporals que ocurreixen lentament, com el creixement cel·lular. Els processos més ràpids, com la respiració i el moviment corporal, estan controlats pel sistema nerviós. Però, a pesar de que el nerviós i l'endocrí son sistemes distints, a voltes colaboren per a ajudar l'organisme a funcionar adecuadamente.

sistemaendocrino001.jpg2 comentarios:

  1. Tinc una pregunta, ¿que vol dir que les hormones son de secreció interna?. Bueno i en l'ultima estrofa hi ha dos faltes ''Generalmente'' i ''lentamente''

    ResponderEliminar
  2. Vol dir que les hormones es troben en l'interior del cap.

    ResponderEliminar